Gisteren was het precies een jaar geleden dat OAD Reizen uit Holten failliet werd verklaard. Met dat faillissement kwamen zo’n 1.700 werknemers op straat te staan. Gestrande passagiers werden met vervangend vervoer teruggehaald, reizigers die zouden gaan, gingen niet. Of gingen met een ander.
Schuldeisers OAD claimen 55 miljoen
De SGR stond garant voor de gedupeerde reizigers. Goed voor hen, maar het faillissement van OAD deed ook pijn in de portemonnee van vele andere schuldeisers. Zo’n 55 miljoen euro verdeeld over 4.000 schuldeisers, waaronder veel andere touroperators en reisorganisaties. En daar is geen partij als een SGR voor, bedrijfsrisico dus. De streekkrant Tubantia doet in dit artikel hierover uitgebreid verslag.
Ruim een kwart van de ontslagen werknemers zit nog thuis. Die schade is dus voor de maatschappij. Een flinke kater uit een faillissement die volgens Quote de nodige vragen oproept (lees hier het artikel).
OAD schuift schuld in schoenen van de Rabobank
Hoe dan ook, terwijl de bussen wonderwel weer rijden, is het gesteggel nog niet klaar. OAD Reizen schuift de schuld in de schoenen van de Rabobank. De bank was veel te streng voor OAD. De bank is het oneens met die lezing en vindt dat hij genoeg heeft gedaan. Een onderzoek naar de rol van de bank wordt momenteel nog onderzocht.
Reünie voor oud-werknemers OAD Reizen
Voor oud-werknemers is toch nog een lichtpuntje. Vandaag (vrijdag 26 september) wordt er door een aantal oud-werknemers een borrel georganiseerd in ’t Keuntje in Holten. Om 16.00 uur zijn oud-werknemers van harte welkom voor een goed gesprek “the year after”.