Wie kent het niet? Een torenhoge telefoonrekening na je vakantie in het buitenland. Het lijkt onvermijdelijk, maar met een aantal simpele tips kun je gemakkelijk belkosten besparen. Zo kun je zorgeloos maximaal gebruik maken van je telefoon.
1. Roaming uit
De allergrootste boosdoener voor een hoge telefoonrekening is roaming. Roaming gebeurt wanneer je gebruik maakt van een ander mobiel netwerk dan je thuisnetwerk. Gelukkig betaal je binnen de Europese Unie (EU) niet extra voor roaming. De hoofdprijs betaal je alleen wanneer je buiten de EU reist. De kosten voor een belminuut kunnen hier al gauw in de euro’s oplopen. Hoe los je dit op? Zoek bij de instellingen in je telefoon naar roaming en zit dit uit wanneer je de grens over gaat. Eitje!
2. Bellen via WhatsApp
Met dataroaming uitgeschakeld lijkt het misschien alsof je telefoon onbruikbaar is, maar niks is minder waar. Vrijwel elke Nederlander heeft namelijk WhatsApp gedownload op zijn of haar telefoon; via de app kun je gratis en onbeperkt internationaal bellen naar andere WhatsApp gebruikers. De enige vereiste is een internetverbinding. Ga dus opzoek naar die Wi-Fi hotspot en gebruik je vakantiegeld waar het voor bedoeld is: je vakantie!
3. Voicemail uit
Het is wat onlogisch, maar het gebruik van je voicemail in het buitenland kost bakken met geld. Niet alleen betaal je voor het beluisteren van je berichten, je betaalt ook nog eens voor elke voicemail die iemand anders bij je achterlaat. Dat is hartstikke zonde natuurlijk. Bovendien ben je op vakantie: kunnen die belletjes niet wachten tot je terug bent? Net zoals roaming kun je je voicemail uitzetten bij de instellingen in je telefoon. Doen dus!
4. Sim Only
Bij een Sim Only abonnement kun je vaak data, belminuten en sms’jes sparen en meenemen naar de volgende maand. Deze kun je vervolgens tijdens je vakantie binnen de EU opmaken. Dit scheelt weer een dure buitenlandbundel!. Voor de beste actuele deals kun je de verschillende sim only abonnementen vergelijken.
Op deze vier manieren kun je met een gerust hart je telefoon gebruiken in het buitenland. Heb jij nog meer handige tips voor op reis? Laat ze hieronder achter!